Groene thee zetten


Deze manier van thee zetten zorgt ervoor dat werkzame stoffen van de thee optimaal tot hun recht komen.
Vul pot en kopjes met warm water om ze voor te verwarmen

Kook het theewater kort in de ketel en laat het 5 minuten staan om af te koelen. Giet het voorwarm water uit de pot en doe er groene thee in.

Dosering: per kopje 1 afgestreken theelepel; vanaf 5 kopjes een theelepel extra voor de pot. Giet warm water over de blaadjes.

Giet de voorverwarmde kopjes leeg.

Laat de thee naar  behoefte trekken. Bij 2-3 minuten trekken heeft hij een opwekkende werking, maar blijft het aroma mild. Bij 5-8 minuten trekken domineert het aroma en is de thee ontspannend.

Nu is het eindelijk zover: giet de thee uit de pot in de kopjes.

Laat de theeblaadjes in de pot zitten en giet er desgewenst nog twee keer warm water op.

Omdat de blaadjes al vrij veel water hebben  opgenomen, hoeft de thee bij nogmaals opgieten maar 1-2 minuten te trekken.